Сениорската репрезентација со шест борачи на турнир во Романија
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Сениорската екипа во борење викнедов ќе настапи на Меѓународниот турнир „Јон Корнеу“ во Букурешт, Романија.

За Македонија ќе настапат Владимир Егоров (57 кг), Елмедин Сејфуллаху (61 кг), Ријат Реџепи (65 кг), Бехар Махмути (70 кг), Михаелчо Николов (86 кг) и Бобан Савев (96 кг).

„По 8 дневни подготовкии во Скопје сениорската екипа заминува на силниот турнир „Јон Корнеу“ во Букурешт“, вели тренерот на репрезентацијата Лулзим Вренези. 🇷🇴

Со репрезентацијата ќе патуваат уште директорот на репрезентацијата Страшо Глигоров и судијата Илчо Марковски.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone