Сеишин ги прогласи најдобрите џудисти за оваа година (ФОТО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Џудо клубот Сеишин на последниот тренинг ги прогласи најдобрите натпреварувачи за натпреварувачката 2017 година на ниво на клубот.

Јуниорки: Александра Најдоска; Јуниори: Марио Тошески

Кадети: Марио Цинцароски

Пионерки: Леона Настоска; Пионери: Орде Трајкоски; Помлади пионерки: Теодора Тасеска;Помлади пионери: Андреј Сотироски

Деца девојчиња: Теа Настоска; Деца момчиња: Димитри Џокоски.

Најуспешен натпреварувач на клубот е Александра Најдоска.

Сеишин учествуваше на вкупно четири Државни првенства, пет меѓународни турнири и две балкански првенства (членови на клубот како претставници на репрезентацијата на Македонија). На овие првенства освоени се вкупно 92 медали (20 златни, 32 сребрени и 40 бронзени) и тоа 51 на меѓународно ниво и 41 на државно ниво.

Најзначаен успех е осовеното 3-то место на Балканското првенство за сениори од страна на јуниорката Александра Најдоска.

Во 2018 година клубот прославува два јубилеја: 15 години од формирањето и подготовки за 10.Меѓународен турнир во џудо „Прилеп град херој-2018“ по повод празникот „11 Октомври“.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone