Русија со 63 медали е најуспешна на Светското кик бокс првенство, Македонија со една бронза
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Русија е најуспешната репрезентација на Светското првенство во  кик бокс за сениори кои заврши денеска во Будимпешта, Унгарија. Русите освоија 63 медали – 27 златни, 22 сребрени и 14 бронзени.

Втора е Унгарија со 44 медали – 19 златни, 13 сребрени и 12 бронзаени, додека трета е Италија со 41 – 13 златни, 11 сребрени и 17 бронзени. Потоа следат Полска 31 (12-4-15), Србија 13 (7-2-4), Ирска 22 (6-5-11), Германија 19 (5-6-8), Велика Британија 17 (5-4-8), Хрватска 23 (4-7-12), Украина 20 (4-3-13) итн.

Македонија е на 45 позиција според бројот на освоени медали, односно еден бронзен. Медалот за Македонија го освои Димитар Ѓоргиев во кик лајт до 74 килограми.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone