Резултати: Тиквешки кик бокс турнир во Демир Капија (ФОТО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Синоќа се одржа вториот „Тиквешкиот кик бокс турнир“ во Демир Капија во организација на Кик бокс клубот Будо со учество на 50-тина натпреварувачи од кик бокс клубовите од Велес, Штип, Неготино и Демир Капија со кој раководи ММА борецот Мартин Данев.

„Синоќа гледавме квалитетни и цврсти борби. Голема благодарност упатуваме до градоначалникот на општина Демир Капија Лазар Петров кој го помогна овој настан. Благодарност до сите борци и нивните тренери“, велат од КБК Будо од Демир Капија.

Победници на турнирот се:
Филип Јованов – Будо- Д.Капија
Даниел Захарчев – Будо- Д.Капија
Васка Стојанова – Будо- Д.Капија
Матеј Коцев – Будо- Д.Капија
Ристе Ѓоргиев – Будо – Каварци
Стојанче Богдановиќ – Будо – Д. Капија
Драган Ташев Будо – Будо – Кавадрци
Дивна Коцева Будо – Будо – Д. Капија
Дамјан Милошевски – Будо – Велес
Јована Арсова – Гладијатор – Штип

Мартин Митиќ – Гладијатор – Неготино
Јован Лазаров – Будо – Велес
Лазе Николов – Будо – Д. Капија
Петар Крстев – Будо – Д. Капија
Милан Милошевиќ – Будо – Кавадарци
Слободан Ѓорев – Будо – Кавадарци
Шаипага Бегани – Будо – Кавадарци
Марија Јанева – Гладијатор – Неготино
Блаже Настов – Будо – Кавадарци
Кристијан Ангелов – Гладијатор – Неготино
Мартин Димитриовски – Будо – Кавадарци

Синиша Милошевиќ – Будо – Кавадарци
Семин Фехратовиќ – Будо – Велес
Никола Нацев – Гладијатор – Штип
Ајкут Арифов – Будо – Велес

Турнирот го проследија околу 400 гледачи.
„Целиот настан траеше околу 3 часа. Почнавме со борби меѓу најмладите. Убавината е во тоа што уцество земаа и 9 девојќи. Сите борби беа на татами во дисциплината кик лајт.
Коректно и со голем респект кон тренерите, борците ги изведуваа сите научени техники и тактики на борба. Видовме сите до каде се нашите борци и каде да дадеме поголем акцент на тренинзите, за да ги зголемиме перформансите на борците за во иднина. Благодарност до сите и до вашиот сајт“, вели Александар Ристовски од КБК Будо од Кавадарци, како организатор на турнирот.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone