Погледнете како изгледа нокаут во првата секунада на сумо борачи (ВИДЕО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Интензивни, но често се кратки мечевите во сумо борење, обично завршуваат кога борачот го исфрла другиот од борилиштето или кога некој ќе го допре подот со било кој дел од телото, освен стапалата.

Токму тоа се случи на натпреварот што се одржа минатиот месец меѓу Мусашикуни Маму и Томисакае Рјутаро, но не баш онака како вообичаено го замислуваме во такви ситуации.

Имено, 145 килограми тешкиот Маму во оваа битка својот протовник, 35 килограми полесен од него, речиси го нокаутира во истата секунда откако добија знак за почеток на борбата.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone