Најдобриот борач во 2017-та Могамедгаџи Нуров – најголемото засилување за Лирија
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Најдобриот борач на Македонија во 2017 година, Могамедгаџи Нуров, синоќа во последните часови од предониот рок потпиша за победникот на Купот на Македонија Лирија.

Лирија со Нуров и Халил Зубиров осетно за се засили во потешките категории (86 и 97 кг), така што со Балканец ќе водат лута борба за шампионската титула.

Боречкиот клуб од Чаир во овој преоден рок се засили со следните борачи: Беслим Муртезани, Фуркан Јаја, Фати Вејсели и Омер Сејфулау од БК Студеничани, Халил Зубаиров – Вардар и Столе Ефтимов од Спартак кој прв повлече нога во скопскиот клуб.

Како што не изветсија од Лирија, преодот на Нуров од Вардар кај неив целосно е регулиран меѓу двата клуба.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone