Најдобриот боксерски меч допрва доаѓа!
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Најдобариот боксерски меч допрва доаѓа. Така одлучи ХБО Боксинг да го промовира претстојниот голем двобој на 16 септември меѓу Сол Алварез – Канело и Генади Головкин.

Очигледно е дека компанијата се одлучиле да ги иритираат конкурентите од Шоутајм кои долго време и трубеа на навивачите за „Борбата на годината“ (а и според маркетинг кампањата – „на сите времиња“) помеѓу Флојд Мејведер и Конор Мек Грегор.

За разлика од Мејведер – Мек Грегор, кои настојуваа да ги подобрат финансиските рекорди за настан од боречките спортови, Алварез и Головкин ќе се борат во меч за обединување на светските титули на ВБА, ВБЦ и ИБФ – во три од четирите боксерски федерации – во средна категорија. Канело Алварез има 49 победи, 1 нерешена и 1 пораз во кариерата, а е поразен само од Флојд Мејведер. Головкин е не ја осетил горшината на поразот во 37-те професионални борби.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone