Маркез се откажал од 100 милиони долари за пета борба со Пакијао
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Мексиканската легенда Хуан Мануел Маркез се откажа од одбивка од 100 милиони долари за пета борба со неговиот најголем противник Мани Пакијао.

„Имаше понуда за борба на Филипините“. Ја откажав, за да ја задржам честа по четвртиот меч во 2012 година. Тоа се многу пари, но честа и гордоста беа поважни. Ајде да замислиме дека се случила петата борба. И како ме ограбија? Не знаеме што може да се случи. Тој може со еден среќен удар ќе го решеше мечот. Она што го постигнав во 2012 година чини поважно од понудените пари“, рече Маркез.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone