Кристијан Воденски ја одбрани титулата во кик бокс во Германија!
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Воденски побеедник во кик бокс

Кристијан Воденски ја одбрани титулата на Меѓународното германско првенство на WFMC федерацијата во кик бокс во лајт контакт.

WFMC macedonia

Диплома на Воденски

Денеска во Келн Воденски имаше три борби во категоријата до 25 килограми и во сите три триумфираше со деца попотекло од Турција. Тој настапи под знамето на Македонија за тимот ВФМЦ Македонија.

Најатрактивниот дел од борбите на Кристијан беше неговиот ротациски удар одзади со петица (кикилорис техника).

Кристијан годинава не знае за пораз, без разлика во кој спорт се натпреварува, дали борење, кик бокс или џиу џицу.

ipon.mk/В. Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone