Кличко и Фјури продадоа 40.000 карти
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

klicko fjuri montaza

Околу 40.000 билети веќе се продадени за средбата меѓу Владимир Кличко и Тајсон Фјури. Дуелот е за светските титули во тешка категорија и ќе се одржи на 24 октомври во Дизелдорф. Вкупниот капацитет на тамошниот стадион е 55.000 гледачи.

„Гарантирам дека стадионот ќе биде распродаден. Во средината на септември ќе има прес-конференција во Лондон, која дополнително ќе го вжешти интересот“, вели промоторот Мик Хенеси.

Непоразениот Тајсон Фјури ќе се подготвува за мечот во Англија. Првично тој имаше намера да се изолира во Ирска, но се откажа од овој план.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone