Кличко: Враќање? Никогаш не вели никогаш!
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Поранешниот светски шампион во тешка категорија, Владимир Кличко, оставил простор за враќање. Во интервју за БиБиСи, по официјалното објавување за завршување на боксерската кариера.

„Два месеци по донесувањето на одлуката, можам да кажам дека тоа беше правилна одлука. Може ли да се каже дека повеќе нема да се вратам? Никогаш не кажувај никогаш. Засега сум задовлоен од сегашната положба. Имам 41 година. Ако се сеќавате, Џорџ Формен ја продолжи кариерата на 45. Може по неколку години да ми влезе мисла во главата дека се уште го можам тоа. Лично, сакам никогаш да не се вратам. Не знам што треба да се случи, за да ја сменам одлуката Мислам, дека го дадов се како боксер“.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone