Златко Кесковски стана член на Специјалното тело на глобалната мрежа за боречки вештини
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Мајсторот на повеќе боречки вештини, Златко Кесковски, стана член на Специјалното советодавно тело на глобалната мрежа на боречки вештини по покровителство на УНЕСКО.

„По номинацијата во ноември за член на Специјалното советодавно тело на глобалната мрежа за боречки вештини под покровителство на УНЕСКО следуваше прифаќање на кандидатурата.
Во оваа прилика морам да ја искажам мојата благодарност, но и пријатното изненадување кое го доживеав за прв пат од државни органи во Република Македонија, во случајов Агенцијата за млади и спорт и Министерство за култура. Изненадување, заради фактот дека од моето досегашно искуство во спортот и придонесот во него (40 години) секогаш ваквите номинации се фаворизирани, нереални и контролирани.
Благодарам за демонстрацијата на спротивното. Самиот факт на прифаќањето на номинацијата е доказ за правилната постапка на групата државни советници во двете институции. 
Ќе дадам максимум од себе за да придонесам за развојот на боречките вештини на локално и глобално ниво“,  напиша Кесковски на својот ФБ профил.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone