Димоска, Османи, Исмаил и Исиќ втори и трети на ранг листата на ВКФ Карате 1
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Marijana dimoska na Nikon open

Маријана Димоска, Доан Османи, Азиз Исмаил, Ферри Исиќ се рангирани меѓу првите тројца на Карате 1 рангирањето за јуниори и јуниори до 21 година на Светската карате федерација (ВКФ) во 2015 година.

Маријана Димоска е трета во кати во јуниорска конкуренција со 198 бода, а пред неа се Словенката Маша Симониќ – 342 и Кристина Винингер од Австрија – 258, додека нејзината сестра Мишела е петта со 120 поени.

Screenshot 2015-12-03 19.56.25

Доан Османи од КК Фати е втор во категоријата – 76 кг во јуниори со 234 бода, додека на првата позиција е Себастијан Олзари од Аргентина -318 и на третата е Стефан Јоксимовиќ од Словенија-198. Петар Спасеновски е на седмата позиција со 60 поени, Петар Заборски девети со 60 бода, а Глигор Станоев со12 е 12-ти.

Arlind so Doan na prizren 2015

Во категоријата над 76 кг Андреј Ристески е седми со 36 поени.

Azis Ismail prv na drzavno

Азис Исмаил (-75 кг) е трет во јуниори до 21 година со 150 бода, а пред него се Андреј Ганзен од Русија со 318 и Кармине Маркусо од Италија 210, додека Мартин Ристовски е шести со 72, а Фери Исиќ го дели седмото место со 12. Во категоријата над 84 кг Емануел Ристевски е втор со 210 бода.

Screenshot 2015-12-03 20.09.44

Ферри Исиќ го дели третото место во кати во У-21 со 174 бода, а на првата позиција е Сајед Мохамед Абдулсалим од Египет со 318 поени и Хо Чеунг Ју од Хонг Конг – 234.

Feri na piedestal

Вчера пишувавме дека Симона Заборска од КК Макпетрол е прворангирана на листата на Карате 1 Премиер лигата во 2015 година за јуниори до 21 година со 294 бода. Емануел Ристесвки (+84 кг, У-21) дека е втор со 210 бода.

Моника Пендаровска (-53 кг) кај јуниорките е третопласирана со 174 поени, пред неа се Алја Махмутовиќ од Босна и Херцеговина со 318, Шиау Шунг Гу од Тајпеј 234, а со Франческа Каваларо од Италија го дели третото место исти број на поени.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone