Давор Штефанек е прогалсен за најдобар светски борач
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Уште една голема признание за српскиот борач Давор Штефанек од Обединетото свестко борење ОСБ/UWW, oлимпискиот победник е прогласен за најдобар борач во светот во грчко-римски стил за 2016 година.

Покрај Давор награда добива и Жан Беленијук, борач од Украина. Големото признаение на двајцата најдобрите светски борачи ќе е биде доделено на завршната вечер на 201 Светско првенство во борење кое ќе се одржи во Париз на 22 август.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone