Винг чунерс се претставија во Велес, на 28 мај и во Скопје (ФОТО/ВИДЕО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Групата Винг чунерс изминатиот викенд имаше презентација во Велес на боречката вештина кунг фу на стилот винг чун. Оваа група е составена од повеќе мајстори за да ја презентира вештината на јавни настапи , собири , спортски и општонародни собири.

На на 28 мај во 12 часот кај Алпинистичката карпа на кејот на Вардар ќе има турнир и презантација на винг чун.

„Прва е од овој тип кај нас , Европа, а немам видено и во светот“, вели Мирко Тодоровски.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone