Вингчунерси: Винг чун кунг фу на Културното лето на Општина Кисела Вода (ВИДЕО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Вингчунерси во прошрирен состав на 28 јули се претставија во Три Круши во Драчево во склоп на културното лето на Општина Кисела Вода, презентирајќи ја целовитоста и убавината на винг чун кунг фу.

Притоа е прикажана комплетноста на оваа вештина во смисла голорака демоснстрација и со оружје,потоа форми со натпреварувачки спаринзи, пред се со оружје, нешто што е ретко или воопшто невидено во светот, компонирано со музика.

Имаше и основни вежби на медитација и концентрација…

Водител и наратор беше Марко Новески со особен сенс спрема боречките вештини.

.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone