Велешките каратисти на семинар кај Такаши Аракаки во Белград (ФОТО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Велешките каратисти учествуваа наа Меѓународен семинар за Уечи рју Окинава карате до во Белград, Србија, од 30 април до 2 мај.

Велешани се единствени претставници на овој стил во Македонија. Екипата која учествуваше на семинарот броеше 14 каратисти под водство на инструкторот Боре Видевски 3 дан.

Инструктори на овој семинар беа јапонскиот мајстор од главната асоцијација за Уечи рју Окинава карате до, Такаши Аракаки 8 дан уечи рју и 7 дан кобудо, Владимир Поповиќ 7 дан и Милан Димитриески 6 дан.

„На овој семинар учествуваа 9 земји. Се вежбаше Окинава карате стилот уечи рју, но и старата окинавска вештина со оружје кобудо. Покрај тоа, на последниот ден од семинарот се одржа и полагање за ученички (кју) и мајсторски ( ДАН) рангови, а нашиот каратист Левко Левков полагаше за црн појас 1 дан (шодан). Воедно, тој е и официјално вториот носител на мајсторски појас за оваа боречка вештина во нашата земја“, вели Боре Видевски.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone