Вардар реагира на мини-предониот рок што го воведе УО на ФБСМ
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Управниот одбор на Федерацијата за боречки спортови на Македонија (ФБСМ) на последната седница на 23 јуни донел одлука да се воведе мини преоден рок од 3 до јули. Натпреварувачите самите треба да ги поднесат барањата до ФБСМ најдоцна до 7 јули до 14 часот.

На оваа одлука на УО реагира БК Вардар со замолница да се укаже на УО и на директорот на ФБСМ дека одлуки во регистрациониот правилник се донесуваат на Собранието на Федрацијата.

„Однапред ве информираме дека доколку има некој наш член да премине во некој друг боречки клуб, треба однапред да го извести раководството на БК вардар и да добие согласност или исписница од БК Вардар“, се вели во дописот на Вардар до ФБСМ потпишан од заменик претседателот Александар Ранеглов.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone