БФМ се корегираше: Пинк Пантер екипен победник на Државното првенство во бокс
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Боксерската федерација на Македонија (БФМ) се корегираше во врска со екипниот победник на Државното поединечно првенство за кадети, јуниори и сениори, прогласувајќи ја екипата на Пинк Пантер за најдобра со 105 бода, пред Чаир со 95 и Баргала 80.

На 2 јули во Штип, по завршувањето на финалините борби, БК Чаир беше прогласен за најуспешна екипа.

Исто така има промени и во најдобриот тренерски тим на Првенството, сега за најдобри се прогласени тренерите на Пинк Пантер, а првично тоа беше тандемот на Чаир. Ако се има во предвид дека Димитар Ташков го доби пехарот за најдобар боксер на Државното првенството, ова е хет трик за штипскиот клуб.

Државни прваци за 2017 година се:

кадети
52 кг Елес Асанов – Баргала
60 кг Алпај Демиров – Баргала
66 кг Рамо Казимов – Пинк Пантер тим
75  кг Хурмет Јонузи – Шкупи
80 кг Стево Илиќ – Ас

ј у н и о р и
60 кг Шпенд Гафури – Шкендија но лимит
69 кг Елмедин Истрефи – Чаир
81 кг Никола Бубевски – Пинк Пантер

с е н и о р и
56 кг Алмир Нуришов – Тернипе
64 кг Артан Алиу – Чаир
69 кг Љуљзим Исмаили – Шкендија но лимит
75 кг Гоце Јанески – Аперкат
+91 кг Димитар Ташков – Пинк Пантер

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone