Бунјамин Нуиши со најдобар настап на Светскиот куп во борење во шалвари во Турција
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Бунјамин Нуиши (-80 кг) од Боречкиот клуб Тефејуз имаше најдобар настап на Светскиот куп во борење во шалвари Дунја купот во градот Кахраманмараш, Турција, каде што настапија на повеќе од 40 држави.

Нуиши извојува победа против Белорусин, а во втората борба изгуби од светскиот првак од Азербејџан.

Јетмир Имери (-70 кг) и Рамадан Мустафовски (-90 кг) загубија од Иранец и Турчин, многу пискусни борачи од нив.

Да потсетиме дека овој куп имаше парични награди, односно за првото место наградата беше 3.000 долари, за второто 2.000 и за тертото 1.000.

Ipon.mk

 

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone