Буакав стана будистички монах (ФОТО/ВИДЕО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Букав Банчамек следните девет дена ќе ги помине во будистички храм.

Омилен тајландски борец оди во храмот во чест на покојниот крал Бумибола Адулјаде.

35-годишен борец пред пријатели и обожавателите ја помина церемонијата на бричење и влезе во храмот Веак во Банког.

Преку својата Фејсбук страница Букав побара прошка од оние на кои и згрешил, што е традиција пред влегувањето во храмот.

อุปสมบท อุทิศถวายเป็นพระราชกุศล แด่ พระบาทสมเด็จพระปรมินทรมหาภูมิพลอดุลยเดช

Geplaatst door Banchamek Gym (Buakaw Banchamek, บัวขาว บัญชาเมฆ) op woensdag 18 oktober 2017

.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone