Најнови Вести

Босерскиот сојуз на Косово примен во ИБФ
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Боксерскиот сојуз на Косово (БСК) е примен во Светската боксерска федерација (ИБФ), изјави генералниот секретар на БСК, Мехмет Богујевци, поранешниот боксерски ас на СФРЈ.

ibf logho

„Примени сме со полноправно членство во СБФ“, рече Богујевци за приштинските медиуми.

Одулката за приемот на Косово во ИБФ е донесена на Конгресот на Светската боксерска федерација во Јужна Кореја, на кој за приемот гласале сите претставниците на сите сојузи, освен на Србија, како што јавуваат приштинските медиуми, која била воздржана.

 

 

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Skopje

Mostly Cloudy
Humidity: 55
Wind: 4.83 km/h
15 °C
7 17
23 Sep 2014
9 21
24 Sep 2014
Loading...