Боксреските работници се против Кличко
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Челниците на олимпискиот бокс не се согласуваат промовирањето на Владимир Кличко за шеф на Меѓународната боксерска асоцијација (АИБА).

Пред неколку дена престижното издание „Aroundtherings“ откри тајна шема по која Украинецот требало да влезе во раководството.

Тој е лансиран од падниот во немилост претседател на АИБА, Чинг-Куо Ву, кој во моментов е со привремено суспендирани права поради финансиски манипулации и прекршување на правилникот.

Кличко првично требаше да стане потпретседател, а потоа да се кандидира за претседател. Тој имал тајна кореспонденција со Ву. Другите олимписки лидери не биле известени за намерите на Ву.

https://youtu.be/Jfe-TMSb-yU

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone