Берна Шерифовска ги заврши настапите на Европското првенство за У-23
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Единствената наша џудистка на Европското првенство во У-23 во Подгорица, Црна Гора, Берна Шерифовска (-57 кг) е поразена во првото коло од Австријанката Асимина Теодоракис со еден ипон и еден вазари спрема еден вазари.

Шерифовска немаше можност за репасаж бидејќи нејзината противничка не успеа да направи нешто позначајно на ЕП.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone