Бадр Хари во април оди во затвор
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Кикбокс ѕвездата Бадр Хари во априв ќе влезе во холандскиот затвор. Ова го истакна адвокатот на борец, Жак де Вит.

Затворот и датумот на неговото влегување остануваат во тајност. Холандските власти се надеваат дека на тој начин ќе се избегне вишокот на медиумско внимание.

Судот во Хаг во февруари ја потврди пресудата на кикбоксерот поради неколку негови пориви на насилство, вклучувајќи го и она против холандскиот бизнисмен Коен Еверинк.

Хари во 2015 година беше осуден на 24 месеци затвор, кои потоа беа намалени на 10, од ​​кои 8 веќе ги имаше поминато во притвор. Така на Мароканецот му остануваат да одлежи зад решетки уште 6 месеци.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone