Ана Николовска со четири златни медали на Австралиското сестилско првенство (ФОТО)
Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Скопјанката Ана Николовска се закити со четири златни медали на Австралиско сестилско првентство кое се одржа 2 декември.

Ана ја освои шампионската титула во конкуренција од 15 до17 години во континуирана борба во 3 минути. Таа стана шампион на Австралија и со ката тимот. Исто така и нејзиниот државен тим стана првак на Австралија (борби на австралиските држави).

Ана Николовска со тренерот Лешек Смирски (6 дан)

Вториот ден на натпреварувањето го освои златниот медал во кумите до еден поен за 14 до 15 години.

Така, Ана Николвска во две категории е шампион на Австралија за 2017 година, во континуирана борба и во кумите до еден поен.

Голема заслуга во развојот и љубовта спрема каратето има тренерот на КК Партизан од Кочани, Јорданчо Петров.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...

Сподели...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone